BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, December 31, 2008

KaPaL TeRBaNG..

Kapal terbang sedang membawa sekumpulan pesakit gila bagi tujuan memindahkan mereka daripada hospital bahagia lama ke hospital bahagia baru.
Sedang dalam penerbangan pesakit-pesakit gila tidak duduk satu tempat dan membuat bising sahaja, maklumlah orang gila lah katakan.
So, Pilot memberitahu kepada Co-Pilot ” awak pergi kat depan tu dan suruh mereka diam peninglah kepada saya”
So, Co-Pilot pun pergilah kedepan dan mereka semua diam….tetapi mereka tak diam masih buat bising, tiba-tiba datang seorang pesakit ni datang terus memberi tahu “Tuan cuma orang gila sahaja yang boleh bercakap dengan orang gila yang lain, memandangkan saya dah nak baik ni, biar saya sahaja yang beritahu mereka” lalu Co-Pilot pun berundur dan terus pergi kepada Pilot.
Selepas beberapa minit Pilot pun berkata ” Aik senyap jer apa yang awak dah buat pada mereka?” dengan perasaan hairan Co-Pilot pun pergi kedepan tetapi kosong cuma tinggal orang gila yang mengaku dah nak baik tu sahaja lalu Co-Pilot pun bertanya mana pergi semua pesakit lalu orang tersebut jawab saya kata kepada mereka “kalau nak buat bising sangat pergi lah main kat luar”

Monday, December 29, 2008

MAAL HIJRAH

Hari Maal Hijrah /
Awal Muharram

1 Rejab 1424

Hari Maal Hijrah atau Awal Muharram Ini adalah suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana ia menandakan dua peristiwa penting berlaku dalam sejarah Islam. Pertama, memperingati penghijrahan Nabi Muhammad dari Kota Mekkah ke Madinah pada tahun 622 masihi, dan kedua, ia merupakan hari keagamaan di mana umat Islam mengadakan solat sunat di masjid-masjid di seluruh negeri. Hari Maal Hijrah atau Awal Muharram merupakan hari cuti umum di Malaysia dan merupakan permulaan tahun hijrah bagi umat Islam.



Sunday, December 28, 2008

DuNia ReMaJa..

Semendung awan,
Rintikan-rintikan hujan berjatuhan,
Hatiku mendayu-dayu,
Fikiranku bercelaru,
Mengapa hingga detik ini diri ku masih di sini?
Masih bersama-sama mereka yang berhempas-pulas dengan pelajaran.
Tetapi aku?
Masih berkhayal di alam fantasi,
Masih gagal mencapai gugusan bintang di awangan,
Masih melayan nafsu yang bukan-bukan,
Leka dengan cinta di alam remaja,
Leka dengan kiriman surat-surat bunganya.
Membaca,
Tetapi fikiranku jauh melayang.
Melayang tentang si dia.
Aku masih mampu tersenyum,
walau rekodku merah-merah belaka.
Masih gembira hatiku walau dimarahi guruku.
Melayang fikiranku hanya pada si dia,
Berbunga-bunga hatiku,
Kerana ada si dia menunggu “sms” ku.
Dia meracuni fikiranku,
Hingga aku tidak mampu mencapai tahap kewarasan akalku,
Mengapa aku tidak boleh berubah?
Seperti ada tarikan magnet utara dan selatan.
Yang tidak mampu memisahkan ku.
Aku terkedu sendirian.
Hanya waktu mampu mengubahku.
Bangkitlah wahai bangsaku..
bangkit!!!!!
Hasil nukilan bernas
dari
Muhammad Ehsan Fitri bin Rusli

Friday, December 26, 2008

PLKN!! PLKN!!


Esok adalah tarikh keramat bg sume trainee PLKN 2008! hurm mesti korunk cam pewlik gek nape tetibe jer cakap pasal PLKN,,padahal nyew bkn kite yg t'libat en..??

sokay lah..juz nk penoh kan lg n luah kan perasaan..haha..xD..sengal jer..


hurm may be ade antre korunk yg abg or akk or kwn yg kene PLKN en..? ape korunk rse??
mesti sdeyh en..? 3 bulan 2 bkn skjp...lame gek...ade gek yg rindu gler babeng neh...mesti lah..esp, kpd abg or akk or kwn yg dapat jaoh2 tuh..lg la korunk rindu nyew...x(


mgkin bkan korunk jer yg sdeyh, maybe ikan peliharaan korunk gek..??or kucing ksygn korunk kew....??


.::'mereka' juga memahami perasaan 'mereka'..apatah lagi kite..?::.


neway, trainee2 PLKN ni kuar jer plkn troz ade dwet...RM 400 sumthing mesti ade dlm poket tuh..huhu...di nasihat kan mase 2, kite pakat rmai2 paw dowg..haha..sengal jer..xD..

money!money! $)

huaaa....sdeyh nyew...ta taw nk ckp cam ner dah...korunk taw ape rase nyew..maybe ade yg ta dew feeling,,tp sspe yg cam sntimental skt 2 mzt dah nangis nyew lah...



.::penantian selama 3 bulan::.
'cm nie kew rupee korunk nnt??haha..'
'




korunk jgn sdey2...after 3 bulan, korunk lps kn windu korunk 2..tp boleh kew?? kite dah ler PMR thn dpn....tkowt jer cuti kne beku..haha...xD..

'arghhhhh.................'

btw, GUD LARK 2 ALL TRAINEE PLKN 2009!! ^_^


Monday, December 22, 2008

ceRiTA LaWaK..LaYaN

cerita 1

Jake sedang berbaring di tempat tidur kerana uzur..hanya tunggu masa hilang nyawa. Isterinya, Susan berada disampingnya. Susan memegang tangan yang lemah dan tangisan air matakeluar dari matanya. Ketika Susan berdoa, ia memandang isterinya dan bibir yang pucat mulai berkata secara perlahan. “Susan,isteriku,” ia berbisik. “Suamiku, jangan berbicara, berehatlah.”“Susan, saya harus mengakui sesuatu,” ia berkata dengan lemah.“Tidak ada yang perlu di akui,” jawab Susan dengan bersedih.“Semuanya baik-baik saja, tidurlah,” kata isterinya sambil menangis.“Tidak saya ingin mati dengan damai. Susan, saya telah berlaku curang dengan kakakmu, teman baikmu, dan ibumu.” “Saya tahu… ,” jawabnya.“Kerana itulah saya meracuni kamu… “

cerita 2

Dua orang sahabat baik pergi ke sebuah kedai makanan segera untuk memesan minuman ringan. setelah pesanan sampai,mereka masing2 keluarkan roti sandwich dan mula untuk makan.pemilik kedai yg dari tadi asyik memerhatikan tingkah laku mereka terus menuju ke arah mereka dan seraya berkata, “Maaf encik, anda tidak dibenarkan memakan sandwich Anda sendiri di sini!”.. maka dua org sahabat itu perpandangan, sesama mengangkat bahu dan mula menukar sandwich masing-masing…


Nak LaGI??
NaNtikaN..

Sunday, December 21, 2008

Kisah Sedih 3 sahabat..

Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat.
Pada suatu petang setelah tamat bertugas mereka ini telah kembali dari bertugas untuk pulang ke rumah.Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya bekalan elektrik terputus dan lif tidak berfungsi….


si A : Macamana ni…rumah kita lak atas sekali?

si B : Aduhhhh…bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke..?


si C : Aku rasa baik kita panjat tangga aje…kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik


si A : Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita, tapi kita kena bercerita yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita lawak…kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa…biar kita serius dengar cerita.Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60.



si A mula bercerita….


si A : Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku…aku membesar tanpa bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan, dari kecil aku….bla bla bla bla bla…..Punya la sedih mereka mendengar cerita si A hingga meleleh leleh…sedar tak sedar mereka dahsampai kat tingkat 20.Mereka berhenti sekejap bukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata…kemudian mereka kembali memanjat sambil si B pula bercerita….

si B : Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibubapaku meninggal dalam kemalangan jalanraya…aku dibesarkan oleh abang sulung ku saja yang pada tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adikberadik seramai 4 orang… bla bla bla bla……Sekali lagi mereka bertiga meleleh sedih….punyalah lama cerita si B dengan tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat aje lagi… sambil melangkah memanjat tangga yang ketingkat 56,


si C mula menyampuk



si C : Alaaaaaa…korang punya cerita tak sedih lagi…cerita aku lagi sedihhhh punya
.

si A : kau ada sejarah hidup sedih juga ke…?


si C : emmmm…mungkin hari ini dalam sejarah…


si B : cerita aje le…kita dah tinggal 4 tingkat je lagi


si C : aku sedih kerana…KUNCI RUMAH TERTINGGAL DALAM KERETA….UWAAAAAAAAAAAAAAA

Monday, December 15, 2008

.::CaRa ToPuP RM10 TaHan LeBiH LaMer::.



hmm..org kata pkai line lg save dr prepaid..tp kor
g msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..


top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..


mgkin rezeki aku aritu,pg la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajr camne nk crossing account,
coz dia keje kt bhgn System Development Telecom.
kekadag aku tlg gak memenber trdekat topup, tp amik untung sket aar..


Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGA
T JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg..


timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, s
o ada loopholes. kene try&error..





1) beli topup RM 10... gesek & ready.

2) k
org type < ** REC 10 > , then send to 09901

3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.

4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902

5) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya;

<01234567891023> send to 09903

6) tak lama pastu diorg akn reply;

"ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"


hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu.. kecik ati aku..

kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari di atas dlm pelbagai bahasa, blh menitik air mata beb..

Apa Nak Jadi Ngn Dunia Skg Nie..?????

Lagi Teknik Merogol Terbaru..!!!

Hal ini berlaku di suatu tempat di KL..Hari ini selepas waktu pejabat, saya dapat tahu dari kakak ipar saya berkenaan satu cara lain- merogol perempuan. Ianya berlaku pada kalangan kawan kawan dia juga.Pompuan nie kuar ofis dia kira2 lepas waktu pejabat agak2 dekat mlm lah tu dan terjumpa seorang kanak-kanak menangis di tepi jalan.Kesian dgn budak nie...dia hampiri dan tanya budak nie Budak nie bagitau dia,yang dia dah sesat dan minta dihantar balik ke rumahnya. Budak kecik tu kemudiannya menunjukkannya sekeping kertas yang tertulis alamat rumahnya. Kawan kita pompuan nie.. kira berhati mulia,tanpa mengesyaki apa apa terus bawa budak ni ke alamat tersebut.Setibanya di rumah budak itu, kawan kita ni menekan loceng pintu..sejurus kemudiannya dia pengsan lantaran loceng berkenaan wayar berkuasa tinggi. Hari berikutnya, begitu dia tersedar, dia berada di sebuah rumah kosong di kawasan berbukit - dalam keadaan telanjang.Kondom ada dimana-mana dengan air mani berhamburan. Tak kurang 20 kondom semuanya. Dia langsung tak mengenali penyerangnya.Begitulah jenayah akhir-akhir ini mensasarkan mangsanya. Jika terserempak dengan keadaan sebegini,jangan sesekali turut kemahuan kanak-kanak itu, sebaliknya hantar jer ke balai polis yang berdekatan.

Khabarkanlah kepada rakan-rakan wanita anda.. selamatkan mereka.Jangan biar naluri keperihatinan mereka dieksploitasi.

PEW YG BEZ SKG???

SONATA LABU LABI
"Nah amik nih telemovie dari Pemenang Raja Lawak 2 iai tu orang kampung sakai..Sapa lagi Nabil la...Cover movie sakai gune yang sakai pos citer senandung malam...Sangat sesuai utk ditonton umum" ... (Terima Kasih banyak ya gilasakai) .. ~Selamat Menonton~

Saturday, December 13, 2008

POSTO!!POSTO!!




SURAT 'MAUT' DH SMPAI DOWH!!!

t'ketaq pale lutut ngk SURAT MAUT dh smpi umh..(jengjengjeng!!!) suspen gler ouh,,TUHAN jer taw mse 2..t'jerit, t'lolong, t'pekik, dan sgler 'ter' r yg jd ble surat dew kt tgn..
nk buang kew nk bkk??? kew nk bakar? haha..sengal jer..pape hal msk umh dlu..


bkar result?? siyes r? haha

dh ttp pin2 umh,,,snyp2 msk bl8..
DUP!DAP!DUP!DAP! b'debar syot!..pelan2 bkk surat 2...







HAH??!#%#~! NI YG AQ DPT?? SIYES R??.......




frust gler ouh!! cm2 rse dew...:'(


hurm..nk wt cm ner..dh nsb bdn..pdn mke..mls lg..tp xpew..leh usahe lg..PMR lmbt lg..cheee..xdew lah...pejam celik,pejam celik,dh PMR..

pas dh taw result, t'pkse ler mnebalkn mke gtw parents..spe yg result gmpak, t'sengih jer r..spe yg cm..tutttt,,reda jer pew yg kne..mnd dh lps..xkn nk amek RETEST lak..haha...

SO, GUD LARK lah gtw kowg ny parent..hop xdew yg frust menonggeng!!..
daa~~...


biler result nak smpi weyh??!


RESULT..RESULT...RESULT...!?!?!??..
cuak gler 2nggu rslt kuar...spe yg star tuh best ar 2nggu..spe yg cm sengal2 cket nih xD,rasa lebih bgs x dpt rslt..dr kena bebel ngan parents...hahaha..XD...hurm...biler ar agaknyew result nk smpi....ho2..puas 2nggu tapi x smpi2 gak!!



hurm...pew lah agk ny result ak erk????????
(t'menung mngenang RESULT!!)

tiap2 ari gi usha uncle posmen tanya surat dr "PENJARA" tuh..haha..jgn mre..RESULT!! NER KO RESULT??!haha..sengal jer..


tp scre jujur, rse ny klu smpi pown xdew effect pape pown..haha..stkt thu no. then meraung coz result trok..2 jer r..tp bg yg star 2, bez r..tp rse skjp jer r..pas2, sme jer..smpi skowl br rse blk..
lg bgs bg kt skowl jer..xdew r owg frust menonggeng kt umh..kne mrh r, bengkak mte r, pew r...serabot jer...


so, GUD LARK r dpt surat 'maut' dr pnjara 2..
spe yg m'capap nek ats pnts taon dpn, TAHNIAH ler erk..
spe yg xdpt msk dewan 2, jgn sdey,,,kte leh wt pntas sndr blkg dewan 2..ahakz!!


PMR DEW LG!!..KTE SUME 6T NEK ATS PNTS 2!! ROBOH KN JER!! HAHA!!

Friday, December 12, 2008

nombor AKU adalah..................




pilih salah satu nombor yang mewakili fikiran anda sekarang. gunakan tajuk "nombor AKU adalah..."



1. baru lepas break up(happy sgt!)
2. baru lepas break up(sedih sgt!)
3. baru lepas break up(putus asa)
4. baru lepas break up(terpaksa)
5. baru lepas break up(saje jer!)
6. baru lepas break up(padan muka dia!)
7. single dan baru lepas kena reject (tak kisah pun. its your lost!)
8. single dan baru lepas kena reject (aduhh melepas lagi!)
9. single dan baru lepas kena reject (aku dah putus asa!)
10. single dan baru lepas kene reject (aku dah tak nak jumpa dia lagi!)
11. single dan sdg mencari
12. single dan happy sgt :)
13. single dan dah putus asa
14. single dan anti couple
15. single dan tak kisah
16. single dan sedang menyukai some1 (dia tak tahu)
17. single dan sedang menyukai some1 (saya harap dia suka saya jugak)
18. single dan menyukai some1 (dia fikir saya bergurau)
19. single dan meyukai some1 (tak mungkin dia couple dgn saya)
20. single dan sedang memikirkan ex
21. berpunya (boring sgt!)
22. berpunya (kami akan break up)
23. berpunya (saya tak nak parents tahu)
24. berpunya (kami bahagia^^)
25. berpunya (parents dpt tahu tp kami akan teruskan jugak)
26. berpunya (dia curang!)
27. berpunya (kami akan berkahwin)
28. berpunya (terpaksa)
29. berpunya (kami cuma main2)
30. berpunya (kami pernah kiss/make out)
31. it's complicated~ (always pray for the best)
32. aku hanyalah aku...(aku). ...
33. aku single ~ pstu xGF aku kapel ngn budak umah aku sendiri (hahahahaha ~ aku rocks)
34.aku pn tak sure..mane nak apply..??

bCe niE sAt,,!




Seorang wanita adalah pelengkap dan sememangnya istimewa di sisi seorang
lelaki, tetapi ingatlah wahai lelaki...kamu sebenarnya adalah istimewa
disisi Allah, maka dengan sebab itu DIA mengangkat kamu menjadi
pemimpin...maka dengan keistimewaan itu, JAGALAH dan HARGAILAH wanita
sebaik-baiknya...supaya kelak masing2 lelaki dan wanita dapat pulang
mengadap Allah dalam keadaan istimewa disisiNYA..

"Berpeganglah kamu sekelian dengan tali Allah dan janganlah kamu
berpecah-belah, dan ingatlah nikmat Allah atas kamu, seketika kamu
bermusuh-musuhan telah dipersatukanNya hati kamu semuanya, sehingga dengan
segera kamu telah menjadi bersaudara dengan sebab nikmatNya.(Ali-Imran:103)

Pada hari itu (hari qiamat) manusia diberitahu akan segalayang telah dikerjakannya dan yang telah ditinggalkan. Bahkan manusiaitu, anggotanya menjadi saksi terhadap dirinya sendiri, walaupun diaberperi-peri memberikan alasan untuk membela diri "

s0, wUt C0L0uR r u??


Since you opened this survey
you get to choose the color of what
you feel today.....or your MOM will
DIE ur FATHER will be KILLED in an
accident.


Here are the colors that you can
choose from:
PURPLE- feeling a little lonely.
WHITE -having problems.
GREEN- just relaxing.
YELLOW- addicted to candy.
PINK- feeling so happy.
GRAY- having a boring time.
BLACK- craving for chocolate.
AQUA- hyper hyper.
ORANGE- not in love.
SKY BLUE-calm.
RED- happy because the person you love
loves you back.
GRAY- you like someone.
MAGENTA- heart broken.
BROWN- the person you like
doesn't like you.
PEACH- your not bored. you got a lot
of fun activities to do.
GOLD- saving money for this vacation.
CHOCOLATE- your really in love and you
cant stop thinking about the person
you love.
HOT PINK- you feel hot.
BLUE- you like someone but you
don't know how that someone feels about
you
"my color is ______, what's yours? :))





Altimas' followers forever!